Usein kysytyt kysymykset
Tieto on voimaa
Polku kohti perheenlisäystä voi olla mutkainen, kuoppainen ja raskas. Voi olla vaikea tietää, mihin tietoon kannattaa luottaa ja mitkä suositukset ovat juuri sinulle oikeita. Tieto on kuitenkin voimaa ja tärkein työvälineesi hedelmällisyyden ja raskausajan ravitsemushaasteissa.
Keskustelu luotettavan ammattilaisen kanssa selkiyttää usein tilannetta ja auttaa sinua toimimaan aktiivisesti omien tavoitteidesi saavuttamiseksi. Vastaanotoilla keskustelemme kaikista ruokavalioon, elämäntapoihin, kehoon ja ravintolisiin liittyvistä näkökulmista, jotka liittyvät henkilökohtaiseen tilanteeseesi. Tunnistamme yhdessä tärkeimmät muutoskohteet, jotta voimme optimaalisesti tukea hedelmällisyyteen ja raskauteen liittyviä tavoitteitasi. Saat vastaanotolta henkilökohtaisen toimintasuunnitelman, joka sisältää tavoitteidesi mukaan räätälöidyt ruokavaliosuositukset sekä muutosten toteuttamista tukevat vinkit arkeen.
UKK
1. Missä asioissa ravitsemus ja ravitsemusterapia voivat auttaa?
Ruokavalio ja elämäntavat ovat yksi tärkeimmistä osa-alueista hedelmällisyyden ja terveen raskausajan tukemisessa. Hedelmällisyysravitsemuksen asiantuntijana autan mm. seuraavissa tilanteissa: munasolun ja siittiöiden laadun optimoiminen ruokavalion avulla hedelmällisyyttä tukevaksi, ovulaatiohäiriöt ja PCOS, painon ja kehonkoostumuksen optimoiminen hedelmällisyyttä ja tervettä odotusaikaa tukevaksi, endometrioosi, puuttuvat kuukautiset, inseminaatio- tai IVF-hoitoihin valmistautuminen, alkion siirtoon valmistautuminen, raskausajan ruokavaliohaasteet, raskausajan painonkehityksen optimoiminen, syömiskäyttäytymisen pulmat, hedelmällisyyden ja raskauden tukeminen yli 35-vuotiaana. Ravitsemusterapia raskausaikana voi vähentää raskauskomplikaatioiden riskiä, ehkäisee metabolisten sairauksien kehittymistä sekä auttaa turvaamaan sinun sekä kehittyvän lapsen ravitsemukselliset tarpeet.
2. Miten etävastaanotto toimii?
Ajanvarauksen jälkeen saat sähköpostiisi linkin videovastaanottoon. Videovastaanotto toimii internet-selaimessa. Vastaanoton alussa tarkistan henkilöllisyytesi, joten varaathan sitä varten saataville kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
3. Kuinka monta vastaanottoaikaa tarvitsen?
Tämä riippuu lähtötilanteestasi, tavoitteistasi ja aiheista, joita haluat käsitellä. Hyvin usein syömiseen ja elämäntapoihin liittyvät muutokset vievät aikaa ja siksi pidempiaikainen tuki koetaan monesti hyödylliseksi. Jotkut hyötyvät ja saavat tarvittavan avun kuitenkin jo yhdestä tapaamisesta ja toiset taas kokevat useamman vastaanoton paketin vaikuttavammaksi ja itselleen sopivammaksi. Jos olet epävarma, laita rohkeasti viestiä tai varaa ilmainen kartoituspuhelu, niin mietitään asiaa yhdessä. Jos olet valinnut palveluksi jo yksittäisen ensikäynnin, mutta haluaisitkin myöhemmin (6 kk sisällä) ostaa vastaanottopaketin, vähennetään ensikäynnin hinta paketin kokonaishinnasta.
4. Sisältyykö vastaanottopalveluihin henkilökohtainen ateriasuunnitelma?
Henkilökohtainen ateriasuunnitelma ei sisälly automaattisesti vastaanottokäyntiin. Jos kuitenkin toivot lisäksi henkilökohtaista ateriasuunnitelmaa, saat sen 15 % normaalihintaa edullisemmin.